Maria von Hertzen
Maria von HertzenRektor
Maria von Hertzen Rektor och grundare av Showdansskolan FLEX, är utbildad dansös och koreograf vid London School of Contempory Dance 1981 samt full medlem i Sveriges Dansorganisation SDO med både nationell och internationell domarkompetens i modern dans, jazzdans, showdans och disco. Maria är uppväxt i Helsingfors, var hon hade en 15 år lång karriär som professionell dansös och koreograf med uppdrag i hela Europa och Japan. 1986 blev Maria konstnärlig ledare för dansteatern ROLLO i Helsingfors. 1992 startade hon dansskolan MIM i Polen som fortfarande är aktiv. 2001 grundade Maria Showdansskolan FLEX i Vallentuna som idag har ca 500 danselever.
Naomi Donner
Naomi DonnerLärare
Naomi jobbar som danslärare och administratör på FLEX. Naomi är proffsdansare och har examen från en treårig dansyrkesutbildning på Balettakademin i Göteborg. Hon har även gått en 1-årig fulltidsutbildning på danscenter i Stockholm. Gymnasieåren gick Naomi på Victor Rydbergs 3-åriga danslinje. Naomi har gjort koreografi till turnén ”Sinatra hundra år”. Hon har även dansat på Melodifestivalen, Lotta på Liseberg samt på Lena PH´s show ”min Drömshow”.
Naomi är även utbildad i danspedagogik inom SDO (Sveriges dansorganisation)
Steg 2 och håller på att utbilda sig i Steg 3 för att bli full medlem.
Naomi är SM-mästare i Modernt solo 2016 och tog hem silver på SM i Jazzdans solo 2016 (bästa tjej). Naomi kommer att vara ansvarig för tävlingsgrupperna och lär teknik, modern dans, jazzdans, showdans och disco på Showdansskolan FLEX.
Natasha Donner
Natasha DonnerLärare och Administratör
Natasha jobbar som danslärare och administratör på FLEX. Förutom att Natasha lär barndans, showjazz, disco och teknik är hon även coach för flera tävlingsgrupper i disco med fantastiskt fina framgångar på tävlingar. Natasha har dansat sedan barnsben och har tävlat aktivt i disco, jazzdans och moderndans. Natasha har tävlat på många SM, NM, EM och VM-tävlingar. Natasha har varit en älskad och omtyckt danslärare på FLEX sedan 2010. Natasha är utbildad i danspedagogik inom Sveriges dansorganisation (Steg 1 och 2) och har också domarkompetens. Hon är också ansvarig administration samt för tävlingsverksamhet tillsammans med Naomi Donner.
Marco Behal
Marco BehalLärare
Vår fantastiska femfaldiga världsmästare Marco Behal kommer fortsätta undervisa på showdansskolan FLEX till höstterminen 2017. Marco kommer att undervisa på tisdagar i moderndans, jazz samt disco för våra toppdansare. Marco blev i våren 2017 utbildad till proffsdansare i moderndans på den treåriga dansyrkesutbildningen på danshögskolan. Han har även fått utbildning i pedagogik inom SDO.
Marco har stor erfarenhet av tävlingsdans och har tävlat i jazz, modernt, showdans och disco på EM och VM.
Margarita Levina
Margarita Levina Lärare
Margarita Levina är lärare i balett för våra mest avancerade grupper. Margarita har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete. Hon har danspedagogisk utbildning från Danshögskolan i Stockholm samt fyraårig utbildning från Högskolan i Moskva. Margarita har avlagt doktorsexamen i pedagogik och fått hedersmedalj för sina insatser i balettvärlden. Hon har undervisat på olika skolor och kompanier runt om i världen samt varit balettmästare under tio år vid balettensemblen ”Russian Festival Ballet”.
Ida Linder
Ida LinderLärare
Ida Linder är lärare i akrobatik och har själv dansat balett i många år varefter hon valde att satsa fullt ut på Gymnastik och började att tävla i trupp. Ida har fått en full utbildning till gymnastiktränare inom Svenska Gymnastikförbundet och har också fått alla nödvändiga licenser för att leda en tävlingstrupp. Ida har också tränat och tävlat i Aerobics Gymnastiks som är en kombination av gymnastik, dans, aerobics och akrobatik.
Helena Ringholt Liikamaa
Helena Ringholt LiikamaaLärare
Helena är lärare i barndans och pyttedans. Hon har dansat balett flera år som ung och dansar nu i Ladiesgruppen på FLEX. Hon har blivit SM-mästare i Jazz med Ladiesgruppen.
Emma Richter-Larsson
Emma Richter-LarssonLärare
Emma Richter-Larsson är vår lärare i Streetdans, barndans och showjazz.
Emma lär ut i jazzfunk, waacking och popping. Dansen har varit ett yrke sedan jag Emma var 15 år och hon har har undervisat flertal klasser i alla åldrar/nivåer i 4 år. Emma har tidigare haft sin danskarriär i Dubai där hon var aktiv medlem i en dansgrupp.Emma har fått steg 1 utbildning i pedagogik i street på SDO(Sveriges dans organisation).
Eva Fahlstedt
Eva Fahlstedtlärare
Eva har gått Balettakademiens treåriga yrkesdansarutbildning. Hon är också utbildad SAFE aerobicinstruktör. Som dansare har Eva jobbat i bland annat Italien och Grekland. När Eva undervisar i Commercial Jazz lägger hon stor vikt vid dansglädje och presentation och vill uppmuntra deltagarna att våga satsa och ta ut rörelserna.
Sara Larsson
Sara LarssonLärare
Sara Larsson är lärare i showjazz, disco och hiphop.
Sara har själv tävlat aktivt i både hiphop och disco. Sara utbildar sig på Balettakademins 3 åriga yrkesdansutbildning.
Ella Grass
Ella GrassAssistent
Ella Grass är lärarassistent på dansskolan.
Ella har dansat på FLEX sedan hon var 4 år. Hon har tävlat aktivt i disco och konstnärlig dans. Ella har dansat tillsammans med gruppen Flexifuel.
Ebba Carolusson Ahlin
Ebba Carolusson AhlinLärare
Ebba Carolussen Ahlin är lärare i disco.