Showdansskolan FLEX arrangerar AUDITIONS för nivå 4 och danslinjerna genast efter varje vår och hösttermin. Vi informerar om det på öppningssidan. Välkomna alla som vill avancera! För att gå på audition ska man ha gått i medel nivå. Om man kommer från annan dansskola och har dansat i flera terminer är man också välkommen. Ifall läraren rekommenderar ert barn från nyb eller forts så är man också välkommen. Anmäl er via hemsidan. Tryck här: Anmälan till audition! Skriv  vilken grupp ni vill prova in till. Det kostar 150,- . Har man inte betalat in pengar innan audition så går det bra att betala kontant eller med swish. Betalar ni med swish kostar det 152,-

7-9 år nivå 4 och 8-10 år nivå 4
9-11 år nivå 4, 11-14 år nivå 4, 13-16 år nivå 4 och Danslinjen 1
Danslinjen 2, 3 och 4

NIVÅ 4

Nivå 4 passar elever som vill ha dans som hobby, som vill satsa lite extra eller som vill börja tävla. I nivå 4  tränar du minst 2ggr/veckan med samma dansskompisar. Man kan även välja till att träna extra.
Det finns tävlingsdisco, extra coachning i disco, slow, hiphop samt akrobatik man fritt får välja till. Med tillstånd från dansskolan får man även börja dansa konstnärlig dans.

7-9 år nivå 4  2ggr /vecka Show 1h Disco 1,5h Får välja till akrobatik,hiphop,slow,disco
8-10 år nivå 4  2ggr/ vecka Show 1h Disco 1,5h Får välja till akrobatik, hiphop, slow, disco
9-11 år nivå 4  2ggr / vecka Show 1h Jazzteknik 1h Får välja till akrobatik,disco,hiphop,slow
11-14 år nivå 4  2ggr / vecka Show 1h Jazzteknik 1h Får välja till akrobatik,disco,hiphop,slow
13+ nivå 4 2ggr / vecka Show 1,5 Jazzteknik 1,5h Får välja till akrobatik,disco, hiphop,slow

Vill du satsa på dansen?

Då är danslinjerna något för dig.

Danslinjen passar elever som vill dansa mycket och satsa helhjärtat på dansen.  På Danslinjen jobbar vi motiverat och målinriktat med tydliga mål, där har vi höga krav på närvaro och engagemang från eleverna.

På Danslinjen tränar du minst 3 ggr/veckan. Du tränar 2ggr/veckan med samma danskompisar och sedan en tredje dag i veckan i en tävlingsgrupp.
Du får fritt välja om du vill börja tävla i disco, hip hop, slow eller konstnärlig dans: modernt, jazz eller showdans. Vi erbjuder professionella danslärare med gedigen dansbakgrund som hjälper dig att utvecklas maximalt.

Det är obligatorisk närvaro om man dansar på Danslinjen. Är man sjuk skall frånvaro anmälas senast 2 timmar före lektionsstart. Har du planerad frånvaro så måste du anhålla om det i god tid och acceptera ifall vi säger nej.
Om du inte vill tävla kan du få dispens men som elev på Danslinjen  behöver du ändå träna minst 3 ggr/veckan. Vill man inte tävla rekommenderar vi att man hellre söker till nivå 4 som håller en hög nivå.

Danslinjen 1 8 – 12 år gammal Avancerad nivå
Danslinjen 2 11- 13 år gammal Avancerad nivå
Danslinjen 3  12-16 år gammal Avancerad nivå
Danslinjen 4  15 år uppåt Avancerad nivå
Många elever i showgrupperna har nått stora framgångar inom tävlingsdiscon och blivit uttagna till att representera Sverige på Europa Mästerskap och Världs Mästerskap i både disco och modern dans och jazzdans.

Workshops

Vi vill inspirera våra elever maximalt och har därför extra workshops under terminerna. Vi tycker det är viktigt att få nya influenser utifrån och därför har vi tagit in duktiga lärare från andra länder såsom Norge, England, Polen, Tjeckien mfl. Vi tar gärna emot förslag om ni har specifika önskemål om gästtränare.

Resor

För att stimulera våra elever och hålla en hög nivå vill vi kunna erbjuda våra elever att åka och tävla utomlands. Då kan man även tävla i klasser som inte finns i Sverige.

Många elever på Danslinjen har nått stora framgångar inom tävlingsdiscon och blivit uttagna till att representera Sverige på Europa Mästerskap och Världs Mästerskap. Vi har även haft uttagna till EM och VM i konstnärlig dans. 2016 blev  FLEXdansare Jennifer Wallen EM-mästare i disco solo juniorklass och Jennifer Wallen och Stephanie Wallen EM-mästare i disco par juniorklass.

Som elev i tävlingsgrupp blir du medlem i Föreningen FLEX som ger dig flera förmåner.

Förmåner

  • Föreningens medlemmar får gratis träna under terminen fredagar och lördagar.
  • Föreningen FLEX delar ut stipendium till dansare som har uppnått superstarklass och championklass i tävlingsdisco. Detta är för att stödja elitdansarnas kostnader kring tävlingsdräkter och privatlektioner och tävlingsresor etc.
  • Föreningen stöder med att finansiera extraövningar som behövs inför tävlingar.
  • Föreningen bokar hotell till danstävlingar som är långt borta.

Allt detta gör vi med de resurser föreningen lyckas samla in. Föräldrar till en elev på Danslinjen förväntas att hjälpa till i föreningen. Se närmare på punkten föreningen.

  • Elever på Danslinjen får uppträda ofta på olika event vilket ökar danserfarenhet.
  • Elever på Danslinjen  och nivå 4 får låna dansskolans kostymer och dräkter.
  • Elever på Danslinjen och nivå 4 kan boka privatlektioner.

Schema och priser

Gå in på kurser så hittar du priset på alla lektioner

Alla elever som går i en tävlingsgrupp skall betala medlemsavgift till föreningen

För att komma in i nivå 4 eller Danslinjen krävs det att man går på audition. Audition hålls i slutet på varje termin. Till våren i juni och till hösten i december.

När man går på danslinjen är det närvaroplikt på tekniken och showdansen.
Enda orsak till frånvaro får vara sjukdom eller begravning. I annat fall om ni har frånvaron så måste ni anhålla om det i god tid och få tillstånd av dansskolan att vara frånvarande.

Intresseanmälan

Kontakta Maria von Hertzen via
Mail: mail@dansflex.com
Mobil: 073-935 89 10.

Skriv hur mycket du har dansat tidigare och vad du har dansat samt  namn, ålder, mobilnummer och adress . Audition hålls i början av både vår och höstterminen.

För dig som behöver mer danserfarenhet har vi nivå 4 som är en förberedande för Danslinjen. I nivå 4 är det obligatoriskt att dansa 2 ggr i veckan och det är frivilligt att vara med i en tävlingsgrupp.

Elever från Danslinjen uppträder gärna på olika event för att boka dansare, maila till mail@dansflex.com