Tävlingsregler

Showdansskolan FLEX tävlar i discodans och Hip-Hop och konstnärlig dans(modern dans, jazz och showdans).

I discodans har skolan nått toppen. År 2016 blev Jennifer Wallen VM mästare i solo hon blev även dubbel SM-mästare och dubbel EM-mästare i juniorklass singel och par tillsammans med sin tvillingsyster Stephanie. Showdansskolan FLEX har lyckats få 27 dansare med i Svenska Landslaget i disco VM 2017. Showdansskolan FLEX har idag ca 100 tävlingsdansare.

För att du ska få tävla för FLEX i discodans måste du först komma upp till nivå 4 som är en avancerad nivå på dansskolan. Då skall du anmäla ditt intresse via mail och be om att göra provlektion i början av terminen. Nivå 4 elever tränar minimi 2 ggr i veckan.
Har du kommit in i nivå 4 så får du automatiskt komma med i FLEX discotävlingsgrupp och därefter börja tävla efter att du sett en tävling och din discocoach godkänt ditt program och din dräkt för tävling.
För att få vara med i tävlingsgruppen i street måste du vara fortsättningsnivå elev i street på Showdansskolan FLEX.
För att få vara med i konstnärlig dans tävlingsgruppen bör du dansa i showgrupp.

Alla elever som är med i tävlingsgruppen eller tävlar för Showdansskolan FLEX bör vara  medlem i Föreningen FLEX. Medlemsavgiften är 200,- /år. Gå in och registrera er till www.foreningenflex.se

Föräldrarna till dansarna i tävlingsgruppen hjälper ideellt med tävlingsverksamheten via Föreningen FLEX.

Showdansskolan FLEX är medlem i SDO, Sveriges Dansorganisation,vilket krävs för att Showdansskolan FLEX elever kan delta i disco, street och konstnärlig danstävlingar arrangerade av SDO.