AUDITION

Showdansskolan FLEX arrangerar AUDITIONS för Danslinjen och Specialgrupp direkt efter varje vår- och hösttermin. Välkomna alla som vill avancera! Under sommarterminen har dansskolan förberedande kurser för de som vill avancera in i specialgrupp och danslinjen.

Audition är som en vanlig dansklass med uppvärmning, streaching, diagonaler och danskombination. Det som skiljer audition från en vanlig danslektion är att två domare sitter med på lektionen och skriver anteckningar. Eleverna behöver aldrig dansa själva, utan de dansar alltid i grupp.

SPECIALGRUPP

Specialgrupp passar elever som vill ha dans som hobby, som vill satsa lite extra eller som vill börja tävla. Vi erbjuder professionella danslärare med gedigen dansbakgrund som hjälper dig att utvecklas maximalt. I Specialgrupp  tränar du 2ggr/vecka med samma danskompisar, och du får också välja till kurser enligt nedan:

Tillval:
I Specialgrupp tränar du 2ggr/vecka med samma danskompisar. Utöver specialgruppen två lektionstillfällen kan du välja till olika danskurser.

Går du i specialgrupp 3-5 och vill tävla behöver du välja till en tävlingslektion i antingen disco, street eller slow. I specialgrupp 1-2 ingår tävlingsträning i discodans, vill du tävla i en annan stil behöver du anmäla dig till den kursen separat. Du anmäler dig själv, och väljer fritt mellan tävlingsdisco, tävlingsstreet, slow, moderndans, extracoachning i disco och akrobatik. Vi utökar utbudet varje termin.

Danslinjen

Danslinjen passar elever som vill dansa mycket och satsa helhjärtat på dansen.
På Danslinjen jobbar vi motiverat och målinriktat med tydliga mål, där har vi höga krav på närvaro och engagemang från eleverna.
Vi erbjuder professionella danslärare med gedigen dansbakgrund som hjälper dig att utvecklas maximalt.

Obligatoriskt tillval: tävlingsgrupp
På Danslinjen tränar du 2ggr/vecka med samma danskompisar.
Utöver danslinjens två lektionstillfällen behöver du träna minst en dag/vecka i tävlingsgrupp.
Du anmäler dig själv, och väljer fritt mellan tävlingsdisco, tävlingsstreet, slow brons/silver eller konstnärlig coachning.

Obligatorisk närvaro
På Danslinjen är det obligatorisk närvaro. Är du sjuk behöver du anmäla frånvaro senast 2 timmar före lektionsstart. Har du planerad frånvaro så måste du anhålla om det i god tid och acceptera ifall vi säger nej.

Om du inte vill tävla kan du få dispens men som elev på Danslinjen behöver du ändå träna minst 3 ggr/vecka.
Vill du inte tävla rekommenderar vi att du hellre söker till Specialgrupp som håller en hög nivå.

Skärmavbild 2018-11-28 kl. 10.42.41.png

Många elever från våra Danslinjer har nått stora framgångar inom tävlingsdiscon och blivit uttagna till att representera Sverige på Europamästerskap och Världsmästerskap i både disco och modern dans och jazzdans.

Workshops

Vi vill inspirera våra elever maximalt och har därför extra workshops under terminerna. Vi tycker det är viktigt att få nya influenser utifrån och därför har vi tagit in duktiga lärare från andra länder såsom Norge, England, Polen, Tjeckien mfl. Vi tar gärna emot förslag om ni har specifika önskemål om gästtränare.

Resor

För att stimulera våra elever och hålla en hög nivå vill vi kunna erbjuda våra elever att åka och tävla utomlands. Då kan man även tävla i klasser som inte finns i Sverige.

Många elever på Danslinjen har nått stora framgångar inom tävlingsdiscon och blivit uttagna till att representera Sverige på Europa Mästerskap och Världs Mästerskap. Vi har även haft uttagna till EM och VM i konstnärlig dans. 2016 blev  FLEXdansare Jennifer Wallen EM-mästare i disco solo juniorklass och Jennifer Wallen och Stephanie Wallen EM-mästare i disco par juniorklass.

Som elev i tävlingsgrupp blir du medlem i Föreningen FLEX som ger dig flera förmåner.

Förmåner

  • Föreningens medlemmar får gratis träna under terminen fredagar och lördagar.

  • Föreningen FLEX delar ut stipendium till dansare som har uppnått superstarklass och championklass i tävlingsdisco. Detta är för att stödja elitdansarnas kostnader kring tävlingsdräkter och privatlektioner och tävlingsresor etc.

  • Föreningen stöder med att finansiera extraövningar som behövs inför tävlingar.

  • Föreningen bokar hotell till danstävlingar som är långt borta.

Allt detta gör vi med de resurser föreningen lyckas samla in. Föräldrar till en elev på Danslinjen förväntas att hjälpa till i föreningen. Se närmare på punkten föreningen.

  • Elever på Danslinjen får uppträda ofta på olika event vilket ökar danserfarenhet.

  • Elever på Danslinjen och Specialgrupp får låna dansskolans kostymer och dräkter.

  • Elever på Danslinjen och Specialgrupp kan boka privatlektioner.

Schema och priser

Här hittar du priset på alla lektioner.

Alla elever som går i en tävlingsgrupp skall betala medlemsavgift till föreningen.

Audition

För att komma in på Specialgrupp eller Danslinjen behöver du gå på audition. Audition hålls i slutet på varje termin, i juni och december.

Audition Specialgrupp

För att gå på audition ska du ha dansat på medelnivå.
Om du gått nybörjar- eller fortsättningsnivå och dansläraren rekommenderar dig för audition är du också välkommen, liksom om du dansat flera terminer på en annan dansskola.

Audition Danslinjen

Maila oss på mail@dansflex.com innan du anmäler dig till audition! Berätta vilken/vilka klasser du dansat, så återkommer vi till dig.