Lärare på FLEX

Maria--1024x683.jpg

Maria von Hertzen

Maria von Hertzen, grundare och ordförande i styrelsen för Showdansskolan FLEX. Maria är utbildad dansös och koreograf vid London School of Contempory Dance 1981. Hon är också full medlem i Sveriges Dansorganisation SDO med både nationell och internationell domarkompetens i modern dans, jazzdans, showdans och disco. Maria är uppväxt i Helsingfors, där hon hade en 15 år lång karriär som professionell dansös och koreograf med uppdrag i hela Europa och Japan. 1986 blev Maria konstnärlig ledare för dansteater ROLLO i Helsingfors. 1992 startade hon dansskolan MIM i Polen som fortfarande är aktiv. 2001 grundade Maria Showdansskolan FLEX i Vallentuna som idag har ca 500 danselever.

natasha1.jpg

Natasha Donner

Natasha jobbar som danslärare. Förutom att Natasha lär barndans, showjazz, disco och teknik är hon även coach för flera tävlingsgrupper i disco med fantastiskt fina framgångar på tävlingar. Natasha har dansat sedan barnsben och har tävlat aktivt i disco, jazzdans och moderndans. Natasha har tävlat på många SM, NM, EM och VM-tävlingar. Natasha är en älskad och omtyckt danslärare på FLEX. Natasha är utbildad i danspedagogik inom Sveriges dansorganisation (Steg 1 och 2) och har också domarkompetens. Hon är ansvarig för administration samt tävlingsverksamhet tillsammans med Naomi Donner.

marco-e1503912519144-1024x684.jpg

Marco Behal

Vår fantastiska femfaldiga världsmästare Marco Behal, undervisar på Showdansskolan FLEX. Marco kommer att undervisa på tisdagar i modern dans, jazz samt disco för våra toppdansare. Marco blev våren 2017 examinerad till proffsdansare i modern dans på den treåriga dansyrkesutbildningen på Danshögskolan. Han är även full medlem i Sveriges Dansorganisation SDO med domarkompetens på Svenska tävlingar. Marco har stor erfarenhet av tävlingsdans och har tävlat i jazz, modernt, showdans och disco på EM och VM.

21057485_10159011217955136_278784323_o-1024x768.jpg

Helena Ringholt Liikamaa

Helena är lärare i barndans och pyttedans. Hon har dansat balett flera år som ung och dansar nu i Ladiesgruppen på FLEX med vilka hon tävlat för Flex i både nationella och internationella tävlingar.

 
21035070_10159011219245136_756411112_o-1024x768.jpg

Ella Grass

Ella Grass är lärare på dansskolan och undervisar i disco för olika nivåer och åldrar.
Ella har dansat på FLEX sedan hon var 4 år, Hon har tävlat aktivt i disco och konstnärligt sedan 2013. Ella har även tävlat tillsammans med gruppen Flexifuel på både nationella och internationella tävlingar.

Ida Linder

Ida Linder är lärare i akrobatik och har själv dansat balett i många år varefter hon valde att satsa fullt ut på gymnastik. Ida har en full utbildning till gymnastiktränare inom Svenska Gymnastikförbundet och har också fått alla nödvändiga licenser för att leda en tävlingstrupp. Ida har också tränat och tävlat i Aerobics Gymnastics som är en kombination av gymnastik, dans, aerobics och akrobatik.

Camilla Ljungdahl

Camilla har en magisterexamen i barnkultur samt utbildning i teaterregi och danspedagogik från Hampnäs Folkhögskola och Stockholms musikpedagogiska institut. Hon har även tidigare arbetat som danskonsulent och dansproducent. Hon började arbeta på Showdansskolan Flex som danslärare 2007 och har efter ett kortare uppehåll börjat lära igen. Camilla har utbildning i danspedagogik inom SDO steg 1.

Myra Hårdstam

Myra lär ut Slow och Disco.

Naomi Donner.jpg

Naomi Donner

Naomi jobbar som danslärare. Naomi är proffsdansare och har examen från en treårig dansyrkesutbildning på Balettakademien i Göteborg. Hon har även gått en 1-årig fulltidsutbildning på Danscenter i Stockholm. Gymnasieåren gick Naomi på Victor Rydbergs 3-åriga danslinje. Hon har också har gjort koreografi till turnén ”Sinatra hundra år”. Hon har även dansat på Melodifestivalen, Lotta på Liseberg samt på Lena PH´s show ”min Drömshow”. Naomi är full medlem i Sveriges Dansorganisation SDO med domarkompetens på Svenska tävlingar. Naomi är SM-mästare i Modernt solo 2016 och tog hem silver på SM i Jazzdans solo 2016 (bästa tjej). Naomi är ansvarig för tävlingsgrupperna och lär teknik, modern dans, jazzdans, showdans och disco på Showdansskolan FLEX.

åsa-jakobsson.jpg

Åsa Jakobsson (kontoret)

Åsa arbetar med administrationen på Flex och tar hand om tex anmälningar, mail, telefon och hemsidan.
Hon har en bakgrund som civilingenjör med lång erfarenhet av IT och har drivit företag sedan 1999.
Åsa är också kostrådgivare. Hon älskar att röra på sig håller sig i form med styrketräning, yoga och jogg. Hon har aldrig tagit några dansklasser själv, men har erfarenhet som ”dansmamma”.

 
margarita-750x500-300x200.png

Margarita Levina 

Margarita Levina är lärare i balett för våra mest avancerade grupper. Margarita har lång erfarenhet av pedagogiskt arbete. Hon har danspedagogisk utbildning från Danshögskolan i Stockholm samt fyraårig utbildning från Högskolan i Moskva. Margarita har avlagt doktorsexamen i pedagogik och fått hedersmedalj för sina insatser i balettvärlden. Hon har undervisat på olika skolor och kompanier runt om i världen samt varit balettmästare under tio år vid balettensemblen ”Russian Festival Ballet”.

21017471_10159011218790136_762321932_o-1024x768.jpg

Emma Richter-Larsson

Emma Richter-Larsson är vår lärare i Streetdans, barndans och showjazz.
Emma lär ut i jazzfunk, waacking och popping. Dansen har varit ett yrke för Emma sedan hon var 15 år och hon har undervisat flertal klasser i alla åldrar och nivåer i 4 år. Emma har tidigare haft sin danskarriär i Dubai där hon var aktiv medlem i en dansgrupp. Emma har fått steg 1 utbildning i pedagogik i street på SDO(Sveriges dansorganisation).

jennie hedman.jpg

Jennie Hedman

Jennie jobbar som danslärare i Discodans där hon undervisar allt ifrån nybörjare till tävlingsgrupper på alla nivåer. Hon har själv dansat sedan barnsben och har stor erfarenhet av tävlingsdans då hon har tävlat aktivt i disco. Jennie har vunnit VM-guld med sin danspartner Simon Säborg år 2017 och har även SM-guld, NM-guld och EM-silver som fina meriter på nationella och internationella tävlingar.
Jennie har utbildning i danspedagogik inom SDO steg 1 och 2.

Anna Wilson

Anna Wilson undervisar i barndans. Anna dansade både jazzdans och balett som barn. Efter många års uppehåll återupptäckte hon dansen som vuxen och har nu dansat showdans i många år. Hon har även tillsammans med showdansgruppen Ladies tävlat för Flex i både nationella och internationella tävlingar. Anna är inte danslärare på heltid utan jobbar som journalist till vardags.

Minna Sundén

Minna lär ut disco på nybörjar- och fortsättningsnivå.