Danslinjen

Danslinjen passar elever som vill dansa mycket och satsa helhjärtat på dansen.
På Danslinjen jobbar vi motiverat och målinriktat med tydliga mål, där har vi höga krav på närvaro och engagemang från eleverna.
Vi erbjuder professionella danslärare med gedigen dansbakgrund som hjälper dig att utvecklas maximalt.

Obligatoriskt tillval: tävlingsgrupp

På Danslinjen tränar du 2ggr/vecka med samma danskompisar.
Utöver danslinjens två lektionstillfällen behöver du träna minst en dag/vecka i tävlingsgrupp.
Du anmäler dig själv, och väljer fritt mellan tävlingsdisco, tävlingsstreet, slow brons/silver eller konstnärlig coachning.

   Du tränar 2ggr/vecka:      Samtliga danslinjer:
Danslinje 1 8-12 år Modernt/show 1h 15min + Balett 1h 15 min Anmäl dig dessutom till minst en av följande kurser: Tävlingsdisco, Tävlingsstreet, Slow brons-silver eller Konstnärlig coachning
Danslinje 2 11-13 år Modernt/show 1h 30min + Balett 1h 30 min
Danslinje 3 12-16 år Modernt/show 1h 30min + Balett 1h 30 min
Danslinje 4 14+ år Modernt/show 1h 30min + Balett 1h 30 min

Obligatorisk närvaro

På Danslinjen är det obligatorisk närvaro. Är du sjuk behöver du anmäla frånvaro senast 2 timmar före lektionsstart. Har du planerad frånvaro så måste informera om detta i god tid. Vi förväntar oss att alla Danslinjens elever deltar i vår årliga dansshow i slutet av höstterminen.

Om du inte vill tävla kan du få dispens men som elev på Danslinjen behöver du ändå träna minst 3 ggr/vecka.
Vill du inte tävla rekommenderar vi att du hellre söker till Specialgrupp som håller en hög nivå eller går på våra öppna avancerade kurser.

Många elever från våra Danslinjer har nått stora framgångar inom discon och konstnärliga dansen och blivit uttagna till att representera Sverige på Europamästerskap och Världsmästerskap i både disco och modern dans och jazzdans där de nått stora framgånger. Flera av våra danslinje elever har kommit in på Kungliga Balettskolan samt andra yrkesutbildningar för att bli professionella dansare.