Specialgrupp

Specialgrupp passar elever som vill ha dans som hobby, som vill satsa lite extra eller som vill börja tävla. Vi erbjuder professionella danslärare med gedigen dansbakgrund som hjälper dig att utvecklas maximalt. Läs mer här.

Danslinjen

Danslinjen passar elever som vill dansa mycket och satsa helhjärtat på dansen.
På Danslinjen jobbar vi motiverat och målinriktat med tydliga mål, där har vi höga krav på närvaro och engagemang från eleverna.
Vi erbjuder professionella danslärare med gedigen dansbakgrund som hjälper dig att utvecklas maximalt. Läs mer här.

Audition

För att komma in i Specialgrupp eller Danslinjen behöver du gå på audition. Audition hålls i slutet på varje termin, i juni och december. Läs mer om audition och kunskapskriterier här.

Schema och priser

Här hittar du priset på alla lektioner.

Alla elever som går i en tävlingsgrupp skall betala medlemsavgift till föreningen (läs mer nedan).

Workshops

Vi vill inspirera våra elever maximalt och har därför extra workshops under terminerna. Vi tycker det är viktigt att få nya influenser utifrån och därför har vi tagit in duktiga lärare från andra länder såsom Norge, England, Polen, Tjeckien mfl. Vi tar gärna emot förslag om ni har specifika önskemål om gästtränare.

Resor

För att stimulera våra elever och hålla en hög nivå vill vi kunna erbjuda våra elever att åka och tävla utomlands. Då kan man även tävla i klasser som inte finns i Sverige.

Många elever på Danslinjen har nått stora framgångar inom tävlingsdiscon och blivit uttagna till att representera Sverige på Europa Mästerskap och Världs Mästerskap. Vi har även haft uttagna till EM och VM i konstnärlig dans. 2016 blev  FLEXdansare Jennifer Wallen EM-mästare i disco solo juniorklass och Jennifer Wallen och Stephanie Wallen EM-mästare i disco par juniorklass.

Dansuppträdanden och privatlektioner

  • Elever på Danslinjen får uppträda ofta på olika event vilket ökar danserfarenhet.

  • Elever på Danslinjen och Specialgrupp får låna dansskolans kostymer och dräkter.

  • Elever på Danslinjen och Specialgrupp får boka privatlektioner.

Förmåner från föreningen FLEX

Som elev i tävlingsgrupp blir du medlem i Föreningen FLEX som ger dig flera förmåner:

  • Föreningen FLEX medlemmar får friträna gratis fredagar och lördagar under terminen.

  • Föreningen delar ut stipendium till dansare som har uppnått superstarklass och championklass i tävlingsdisco. Detta är för att stödja elitdansarnas kostnader kring tävlingsdräkter, privatlektioner, tävlingsresor etc.

  • Föreningen ger finansiellt stöd till extraövningar inför tävlingar.

  • Föreningen bokar hotell till danstävlingar som är långt borta.

Allt detta görs med de resurser föreningen samlar in. Föräldrar till elever på Danslinjen förväntas att hjälpa till i föreningen. Läs mer om föreningen FLEX här.