Trivselregler för dansare

 • Kom i tid till din lektion

 • Var ombytt till danskläder och kontrollera vilka skor/tossor som rekommenderas

 • Sätt upp håret

 • Ha vattenflaska med dig för gemensam drickpaus

 • Gå på toaletten innan lektionen börjar

 • Var rädd om inredningen i lokalerna

 • Var fokuserad och prata bara om sådant som har med lektionen att göra

 • Visa hänsyn och bete dig bra mot alla deltagare i din danskurs

 • Byt danskompis när vi gör diagonaler (gäller från avancerad nivå, i nyb/forts/medel hjälper läraren att dela in er i par)

 • Ta gärna igen lektioner du missat (Det går bra att mejla och fråga vilka lektioner som passar)

 • Kontakta dansskolan om du ska vara borta flera lektioner i rad

 • Lyssna på din danslärare och följ danslärarens instruktioner

Trivselregler för besökare (föräldrar, syskon)

Vid väntan utanför danssalen, före och under lektioner, är det viktigt att ni respekterar dansarna så att de inte blir störda, hämmade eller distraherade.

 • Danssalens dörrar ska hållas stängda och får inte öppnas av nyfikna besökare

 • Danssalens persienner ska hållas nedfällda och får inte gläntas av nyfikna besökare

 • Det är förbjudet för besökare att filma och fotografera under lektionerna (undantag: avslutning i danssalen, förutsatt att ingen av deltagarna har sagt nej till att vara med på bild)

 • Håll ned ljudnivån utanför danssalarna

 • Kommentera inte dansarna

Trivselregler Pyttedans

För att Pyttedansen ska bli en så bra upplevelse som möjligt för alla är det några saker vi vill göra er uppmärksamma på innan vi sätter igång.

Kom i tid
Det är viktigt att få en bra gemensam start på lektionen. Gör ditt bästa för att komma i god tid.

Alla deltar tillsammans
Under en danslektion är vi aktiva hela tiden. På Pyttedansen gäller detta både förälder och barn, som båda dansar tillsammans. Det bästa sättet att inspirera sitt barn är att själv vara glad och delaktig.

En vuxen per barn
Det är roligt att dansa tillsammans, men för en lugn stämning och för att det inte ska kännas trångt i danssalen har vi satt en begränsning till en förälder per barn. Är ni fler vuxna som vill dansa med ert barn föreslår vi att ni turas om. Släkt och vänner som vill titta på är varmt välkomna vid kursens sista tillfälle.

Syskon
Om ni har två syskon i gruppen så kan ni vara en eller två föräldrar.
Syskon som inte är anmälda till klassen kan tyvärr inte vara med i salen, utan får i så fall vänta utanför med en annan förälder/ledsagare.

Du ansvarar för ditt barn
Som ledare gör vi vårt bästa för att ha fullt fokus på de barn som har kommit för att dansa. För att vi inte ska tappa barnens uppmärksamhet förlitar vi oss till dig som förälder att ta hand om eventuella situationer med ditt barn som kan störa lektionen.

Lugn i danssalen
För allas skull vill vi ha en så lugn och fokuserad stämning i danssalen som möjligt. Om ett barn blir väldigt ledset, argt eller busigt, vilket naturligtvis händer då och då, vill vi att föräldern tar med sig barnet utanför salen en stund, tills barnet lugnat sig lite och vill fortsätta dansa. Det är då viktigt att ni gör vad ni kan för att ta er in och ut ur salen utan att störa lektionen.

Mobiltelefoner/surfplattor är inte tillåtna i danssalen
Det kan vara lockande att ta bilder på sitt barn under lektionens gång, men eftersom mobiltelefoner upplevts störande av tidigare deltagare är dessa endast tillåtna vid kursens sista tillfälle. Visa respekt för de familjer som inte vill att deras barn ska bli fotade/filmade.

Verkar ditt barn inte vilja dansa?
Det är många nya intryck för de små dansarna att ta in när de kommer till dansen första gången. Som danslärare arbetar vi för att fånga alla barns uppmärksamhet, men bli inte orolig om ditt barn inte omedelbart följer alla rörelser. Av erfarenhet vet vi att vissa barn blir förtjusta direkt, medan andra kan behöva ett par tillfällen för att först studera omgivningen innan man själv börjar röra sig. Våra förväntningar är inte att alla barn ska utföra varje rörelse perfekt. Pyttedansen är en gemensam upplevelse av dans, musik och rörelse - intryck som vi med tiden hoppas leder till egen dansglädje!

Om det inte fungerar
De allra flesta tycker att dansen är spännande och kul, men inte alla. Märker du och er danslärare att ditt barn efter några försök inte visar något intresse alls för det som görs gemensamt i danssalen och det blir mer jobbigt än kul, kontakta oss för att skjuta på din danskurs och ha kursavgiften innestående till kommande termin. (se även Bokningsvillkor)
Anmälningsavgiften på 600:- betalas inte tillbaka.